• Tel: (532) 303 20 21 - (507) 138 20 05
  • info@mellidanismanlik.com

İnsan Kaynakları Uygulamaları

DEĞERLENDİRME MERKEZİ UYGULAMALARI

 

 

Değerlendirme Merkezi,

 

Pozisyona aday olan kişinin işi ne ölçüde yapabileceğini,

Kurum kültürü ve Ekiple olan uyumunu bir dizi iş simülasyonu sayesinde ölçümleyen yetkinlik ve davranış değerlendirme yöntemidir.

Kişinin farklı egzersiz ve vakalar içinde ortaya koyduğu performans ve potansiyeli, deneyimli danışmanlar tarafından gözlemlenir, güçlü yönleri ve gelişim alanları ile ilgili somut bilgi elde edilerek işe yerleştirme ve terfi kararı alınır, eğitim ve gelişim ihtiyaçları belirlenir.

 

Kullanım Alanları

Yetenek yönetimi ve kariyer planlamanın önemli bir adımı olan değerlendirme merkezi uygulamaları,

Terfi kararlarının alınmasında,

Eğitim ve gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesinde,

Kurum içinde açık pozisyonlar için en uygun adayların seçilmesinde kullanılır.

 

 

 

PERFORMANS YÖNETİMİ

 

Bireysel Performans Yönetimi danışmanlığı ile hedeflediğimiz; kurum çalışanlarının ve dolayısıyla kurumun performansının iyileştirilmesidir. Vereceğimiz danışmanlık kapsamında, kurum performansındaki iyileşme aynı zamanda insan kaynakları ve iş stratejilerinin birbirleriyle uyumlu hale gelmelerine de hizmet edecektir.

 

YETKİNLİK SİSTEMİ

 

Yetkinlik modeli veya yetkinlik modelleme dediğimiz kavram, bir personelin işini etkili ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayan, tanımlı becerileri, bilgileri ve davranışsal gereksinimleri ortaya koyan ve insan kaynakları departmanı ve süreci tarafından geliştirilen bir rehberdir. Neticede, yetkinlik modeli bir kılavuz, rehber ve bir yol göstericidir. Yetkinlik bazlı yönetime geçmek için bize kutup ışığı gibi rehberlik yapan kılavuza verilen isimdir.

 

KOÇLUK VE MENTORLUK SİSTEMLERİ KURULUMU

 

Kurumda koçluk ve mentorluk sistemlerini kurumsal yapının bir parçası haline getirerek, kurum içi koç ve mentorlerin fikir ve tecrübelerini paylaşmaları, öğrenmeleri, becerilerini geliştirmeleri, gerekirse birbirlerini denetlemeleri ve birbirlerine yardım etmelerini sağlayacak sistemin kurulmasıdır. Deneyimli yöneticilerin kendilerinden daha az deneyimli, gelecek vadeden, şirkette önemli görevlere gelmesi beklenen çalışanların kişisel, kariyer ve mesleki gelişimlerine destek olmalarını sağlayan yapılandırılmış bir ilişkidir. Kurumda koçluk ve mentorluk sistemlerini kurumsal yapının bir parçası haline getirerek, kurum içi koç ve mentorlerin fikir ve tecrübelerini paylaşmaları, öğrenmeleri, becerilerini geliştirmeleri, gerekirse birbirlerini denetlemeleri ve birbirlerine yardım etmelerini sağlayacak sistemin kurulmasıdır. Deneyimli yöneticilerin kendilerinden daha az deneyimli,  gelecek vadeden, şirkette önemli görevlere gelmesi beklenen çalışanların kişisel, kariyer ve mesleki gelişimlerine destek olmalarını sağlayan yapılandırılmış bir ilişkidir.